top of page

Dit moet je echt eten top 10!

Natuurlijk zijn vitamine pillen een goede aanvulling op je voedingspatroon. Maar je voedingspatroon zelf kan waarschijnlijk ook nog heel wat natuurlijke superfoods gebruiken om je lichaam een positieve energieboost te geven. Bootcamp Gorssel & Eefde komt daarom met de lijst van "superfoods" die je echt zou moeten eten. En het zijn niet alleen de exotische superfoods die goed zijn voor je gezondheid. Laat je maar eens verrassen door deze lijst!

  1. Boerenkool

De lijst begint met boerenkool. Een echte hollandse groente met een donkergroene kleur. Een groente boordevol met goede nutrienten als ijzer, vitamine a, c en k, vezels, anti-oxidanten en het is ook nog eens een hele goede detoxer.

2. Chiazaad

Chiazaad wint de laatste tijd steeds meer bekendheid, en terecht. Deze kleine zwarte zaadjes zitten boordevol met calcium, gezonde omega vetten, eiwitten, kalium, magnesium, ijzer, enz. Chiazaad is super makkelijk toe te voegen aan salades, smoothies of yoghurt.

3. Spinazie

Popeye werd er heel erg sterk van en wij worden er heel erg gezond van. Spinazie is een topgroente boordevol met vitamines A, C en K, eiwitten en anti-oxidanten.

4. Snijbiet

Snijbiet is een minder bekende groente. Snijbiet is een oude groente en de smaak van de groente lijkt op de smaak van spinazie. Ook is soms de smaak van rode biet terug te vinden in het blad van de snijbiet.

5. Bijenpollen

Bijenpollen worden ook wel gezien als de meest complete superfood die je eten kan. Bijenpollen zijn caloriearm en ondersteunen het lichaam bij het voorkomen van "vreetbuien". Het bevat bovendien alle essentiele eiwitten en (volgens onderzoek) het meest vitamines, mineralen en enzymen die een product kan bevatten. Het heeft hierdoor een positieve werking op je energielevels, spiergroei en libido.

6. Cacaobonen

Het liefst alleen uiteraard wel rauwe cacaobonen en onbewerkt. Door het verhittingsproces gaan de goede stoffen verloren en word dit gezonde boontje steeds ongezonder. Voeg de cacaobonen toe aan smoothies of maak er lekker snacks van in combinatie met kokosolie, rauwe honing (dadelpasta) en kokoksrasp voor een echte anti-oxidanten bom.

7. Blauwe bessen

blauwe bessen zitten boordevol anti-oxidanten. Daarnaast hebben blauwe bessen een positieve invloed op het geheugen en het voorkomen van cognitieve problemen.

8. Turmeric, kurkuma of geelwortel

Dit helende kruid wordt veel gebruikt in curry/kerrie gerechten en is vooral in poedervorm in Nederland te verkrijgen. Als je goed zoekt is de geelwortel ook is zijn geheel te verkrijgen bij de speciaal winkels (markt). Gebruik kurkuma of geelwortel om vlees, groente en saus te kruiden en kleur te geven en profiteer direct van de vele helende werking van dit wonderkruid.

9. Knoflook

Knoflook is de stank in je mond wel waard. Het geeft je immuunsysteem een boost en beschermt je lichaam tegen kanker.

10. Rode bieten

Rode bieten zijn onmisbaar in een gevarieerd voedinspatroon.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page